Campanya de civisme: Les agressions sexuals i el consum d’alcohol en contextos d’oci nocturn.

Sense deixar de banda d’altres circumstàncies, contextos o causes on es produeixen les agressions sexuals, en aquesta campanya ens hem centrat en les agressions més ‘acceptades socialment’  (i sovint ‘normalitzades’): les violències sexuals en l’oci nocturn entre persones joves i sota els efectes de l’alcohol.

A partir de frases que responsabilitzen l’alcohol de l’agressió, (extretes d’algun possible context social, i en boca d’alguna persona jove), volem cridar l’atenció de l’espectador i crear controvèrsia, ja sigui perquè se senti al·ludit, perquè el sorprengui o perquè el molesti.

Client:

Ajuntament de Moià

Tasques realitzades:

Disseny de campanya online i offline

Vídeo campanya

Copywriting

 

El consum d’alcohol desinhibeix a la persona que el consumeix, però NO és la causa d’una agressió sexual.

L’alcohol sovint és l’excusa d’un agressor per no responsabilitzar-se de l’agressió que ha realitzat. L’alcohol no eximeix de responsabilitat a l’agressor.

L’alcohol sovint també és motiu per culpar a una víctima d’una agressió sexual, pel fet d’anar sota els efectes de l’alcohol. Una persona agredida MAI és culpable d’haver sigut agredida.

Trucs pràctics perquè l’alcohol no t’acabi amargant la festa.

“L’alcohol és una droga que genera greus problemes socials i de salut. Però això tu ja ho saps i això no és un post per dir-te que no has de beure, sinó per donar-te alguns trucs que et poden ser útils si decideixes fer-ho.”

“Perquè ets jove, però no ignorant. I perquè tu tries. Ets tu qui decideix si consumeix alcohol o no. I també ets tu qui pot decidir com fer-ho. Com bé saps, entre beure una cervesa o acabar amb un coma etílic hi ha molta diferència. I si surts de festa per passar-ho bé, acabar pel terra no és una bona opció.”

Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó acceptar, acceptes l´ús d´aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per aquests propòsits. Configurar i    més informació
Privacidad